Construction of New Restaurant

The Client

The Forestry Commission

i

The Project

Construction of New Restaurant

Project Value

£480,000

This extension to Beechenhurst Lodge Visitor Centre in the heart of the Forest of Dean provides a new restaurant and servery, along with a commercial kitchen and a first floor roof terrace. Taking the original building’s distinctive architectural style as its main point of reference, the extension was designed to closely resemble the original, using wood both internally and externally to good effect. The cafe / restaurant is extremely popular with visitors and the Lodge is one of the Forestry Commission’s major hubs within the Forest of Dean.

Sustainable design was a key aspect of the Forestry Commission’s brief and we collaborated closely with the BREEAM assessors during the design phase in order to achieve a BREEAM rating of ‘Very Good’. We were asked to plan and organise the building work in such a way that allowed the original cafe tenant to continue their operations uninterrupted during the construction phase. We also worked closely with the new cafe tenant to ensure that the fit-out of the building was responsive to their needs.

Although this is a relatively small extension in terms of its size, these aspects did make it a surprisingly intricate brief. We are proud of the result which is a testament to the team’s attention to detail and to the relationships that were forged with the Client.

© 2011-2019 DSC Consultants - All rights reserved

Privacy Policy